УСПЕШНО ДЕМОНСТРИРАНА ВЕШТИНА БРАЗИЛСКЕ ЏИУЏИЦЕ
28.02.2015

НЕОПХОДНО ОДРЖАВАТИ КАНАЛЕ ЗА ОДВОД ОТПАДНИХ ВОДА

На Трећем Отвореном првенству Ниша у Бразилској џиуџици (БЈЈ) “Ниш Опен 2015”, које је протеклог викенда, под покровитељством Градске општине Палилула одржано у спортској хали основне школе "Мирослав Антић" у Нишу учествовало је око 200 такмичара из Србије, Македоније и Бугарске. У екипном пласману најуспешнији је био ЛУТАДОР ЗЕНИТХ СРБИЈА, друго место је припало ТХЕ СТРОНГЕС&РООТС БЈЈ а треће РИО ГРАППЛИНГ ЦЛУБ СРБИЈА. Организатор овог међународног првенства “Рио Грапплинг Цлуб”, који ради на територији општине Палилула, успешно је организовао овај трећи сусрет такмичара у Бразилској џиуџици. На отварању, учеснике и организаторе такмичења, поздравио је Бобан Џунић, председник нишке општине Палилула, пожелевши им успешне борбе и безбедно демонстрирање вештине. Председнику Дзуницу је овим поводом организатор уруцио плакету.

„Подржали смо организацију ОТВОРЕНОГ ПРВЕНСТВА У БРАЗИЛСКОЈ ЏИУЏИЦИ, јер је овај спорт веома популаран у нашој средини и има такмичаре-борце који су запажени и у светским оквирима. СПОРТ и развој физичке културе има важно место у нашим стратешким активностима. Реализовали смо и остварујемо више међународних пројеката уз подршку Европске уније који су нам омогућили да изградимо инфраструктурне објекте-игралишта, хале, да набавимо спортску опрему и реквизите, допринели популаризацији спортско-рекреативних активности. Ослушкујемо потребе својих грађана и остварујемо успешну сарадњу са бројним организацијама, образовним установама, удружењима и клубовима-рекао је председник општине Палилула.

„Бразилска џиуџица је данас модеран борилачки спорт који стиче велику популарност у свету. Прво Светско првенство у овом спорту одржано је 1996. године, а у Србију је ову вештину донео Јован Жераљ, један од пионира тог спорта у Европи - каже организатор првенства и тренер ове борилачке вештине Александар Стојичић. Очекује се да се у наредних неколико година Бразилска џиуџица, у обе своје дисциплине „ ги и но ги“,  кандидује и за породицу олимпијских спортова. Овај спорт је препознала светска рвачка федерација ФИЛА, под чијим се окриљем организују велика такмичења. Д.Видојковић

ТВ ЗОНА плус Вести - Отворено првенство у бразилској џијуџици